И какво от това, че съм умна жена
и не вярвам във приказни феи,
нито в златната рибка и в принца-мечта
и че плевелът е орхидея.
И какво от това, че съм силна жена,
пак за твоето рамо копнея,
всяка втора е свързана с тебе мечта,
всяка първа е с теб да живея.
Вероятно съм смешна дори със това,
че се радвам на всяка сергийка
и в швейцарския трезор за ценни книжа
бих оставила твоята снимка.
И така ще си ида, самотна една,
със хиляда и двеста импулса
и под влажна от мойте въздишки земя
да ми звъннеш пак ще се ослушвам.
© Ивон Всички права запазени