Сиви облаци и дъжд
ми поднесе сутринта,
тя разказа ми за битка,
водила се през нощта.
Как се скарали сезоните,
всеки искал да владее,
но решила есента -
с малко хитрост да успее.
Другите докато спорили,
тя се скрила сред листата,
хвърлила прашец вълшебен
и сменила им боята.
Вятър пуснала да вее -
разярено той пристигнал,
откъдето и да минел -
само прах и пепел вдигнал.
А сезоните заспали
и едва на сутринта,
за измамата разбрали -
победила есента.
© Теодора Петрова Всички права запазени