И пак се връщам в онзи ден,
във който в мен почувствах нещо.
Превъртам времето назад
и спомен не е натъжен,
а истински копнеж, свещен -
миг на влюбване горещо.
Усетих твоя аромат
от мечтан и нежен цвят,
и запленен аз чувах глас
идващ много отдалече.
Възхищавах се в екстаз,
мелодично ме увлече
аурата ти и изцяло
във омая те четях.
С вдъхновение, без грях,
чисто бе ми ти начало...
И пак се връщам в онзи ден,
във който в мен почувствах нещо.
И спомен не е натъжен,
а миг на влюбване горещо.
© Асенчо Грудев Всички права запазени