Тъгата жми,
а радостта се крие
все по-навътре
зад шубрака на мига.
Едно, две, три...
Илюзия брои ù.
Тъгата пак ще търси
радостта.
Да я намери
и да я заплюе
в кората
на реалността.
Но радостта
днес тича много бързо
и ще превари
гордата тъга...
© Веселка Стойнева Всички права запазени