ВОЙНА НА ЧУВСТВА
Разпъваш ме, огъваш, моделираш.
Копнежа ми разкъсваш на парчета.
Живецa с лекота убиваш.
От мен отива си Човекa.
Клупът се стяга! Нямаш милост!
Приижда буря, пада хлад.
С кристален дъх в сърцето целиш,
последен удар - леден ад.
Бездушна, празна - поразяваш.
Угасяш Огъня с кинжал.
В палач превръщаш се на Трепет
пред поглед молещ, опустял.
Не зная колко ми остава?!
Секунди? Дни ли?Часове?
В молитва търся Нежен ангел
да ме погали със ръце.
Искрици нови да запали,
да падне всяка бучка лед.
За да възкръсна от кристали,
да се превърна пак в Човек.
Обичам те... дори такава - убийца с ледена душа!
Ще те измия със Жарава
и ще убия с... Топлина!
© Евгени Янев Всички права запазени