И слънцето в оранжева пижама
Пожелава „лека нощ"
Птиците отново се събират в ято
Пълзя
Под покривите
Сенки от луна
И теченията
Спомени
В океана проследявам
Всеки прилив във краката ми
И всеки отлив отбелязвам
В малко календарче"
„Сряда
10.10.
Хладно
Метално е навън
Навъсени
Назъбени
Облаци
Смеят се насън
Сряда нажежена до минусов мраз
Излизам навън, за да се свърши света"
И слънцето в оранжева пижама
Танцува последния си танц
Помахай ми
И ми позволи да те притежавам
В шепите си да заключа
Ежедневното страдание
И знам
И помня още
Съжалявам
Че не мога да докосна
Русите си спомени
„Сряда
Под балконите
Дъжда ме мокри"
10.10.2007
© Десислав Илиев Всички права запазени