27.01.2007 г., 2:31 ч.

И З К У Ш Е Н И Я ... 

  Поезия
928 0 11

Прекрасна бяла тишина...

Единствен вятърът шепти:

„Обичаш ли една жена,

обичан ще си също ти!”

 

Но глас от други светове

долавям с мъжкия си слух:

„Обичаш ли, обичай две!” -

и по-отчетливо го чух.

 

И тъкмо да ми провърви,

дочувам второто си „Аз”:

„Какво ще е, ако са три?” -

шепти отвътре този глас.

 

Поспрях се миг, за да реша,

и истината изведнъж

ми рече: ”Всякоя жена

копнее за любов на мъж!”

 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??