25.03.2022 г., 8:21 ч.  

И защото 

  Поезия » Любовна
301 1 2

 

         И защото…

 

И защото в сърцето те нося,

и защото със мене си ти,

тази нощ неусетно разтваря

всички бледи далечни звезди.

 

Затова във очите ми има

много болка и много тъга

и сълзата дори е красива,

щом си с мене във мойта душа.

 

Даже в буря и в дъжд светлината –

гръмотевица, блеснала в миг,

ще събуди отвън тишината,

ще отекне във мен като вик,

 

ще докосне сърцето незрима,

ще попита дали съм добре,

ще говори със мене без рима,

обещала ми звездно небе.

 

И защото в сърцето те нося,

и защото със мене си ти,

и сълзата дори е красива,

даже дъжд тази нощ да вали.

                Мария Мустакерска

 

 

 

 

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??