ICQ
Току-що се прибрах и хазяйката ми каза с въздишка:
„Красиви са вашите отношения.
Напиши му едно стихотворение,
където да ги опишеш".
Може би наистина са красиви.
Ала защо да ги развалям с описване?
Да затворя вятъра в стъклен буркан
и да го запечатя с машинка за консервиране?
Да дръпна пердета и да препреча пътя
на първия слънчев лъч?
Да залея с асфалт зелената трева
и да сложа бетонни пейки?
Ще танцувам под дъжда,
макар той да е от сълзите ми.
Ще вървя срещу ураганен вятър,
макар той да е от думите ти.
Обичам да се заяждам с теб,
да ти подхвърлям чужди думи,
да се радвам, когато се оплиташ в тях
като коте, играещо с кълбо конци,
да ти подхвърлям друго,
и така...
до края на века.
© Людмила Игнатова Всички права запазени
Хубаво пишеш!