Уморих се да тичам след тоя живот,
да мечтая за лукс, да мириша на пот,
да сънувам Париж, англичанка да бъда,
но случайно съм тук с доживотна присъда.
Уморих се да бъда все на ниво,
денонощна промоция - три във едно,
съпруга, и майка, и домакиня,
за нежност и ласка - все просякиня.
Уморих се духовно все да израствам,
да живея красиво сред скрити пристрастия,
а накрая в конкурсите за красотата -
в три мерки надничат и никой в душата.
Само едно не ме изморява -
изстинала лава да превръщам в жарава
и все невъзможни мечти ме притискат,
простете на мен - идеалистката.
© Ивон Всички права запазени
харесва ми как пишеш!