Той е чувствителен, нежен,
изпълнен със чувства.
Той е човекът, от когото
винаги имам нужда.
Той е чаровен, мил,
неповторим.
Той е свестен, добър
и незаменим.
Той е моето желание,
единствената мисъл
в моето съзнание.
За него аз мечтая отдавна
и ето, сбъдна се моята мечта.
Различният мъж аз намерих
и съм готова
с него да отида и накрай света.
© Марияна Илиева Всички права запазени
Че става дума за любов - става! За идеалния мъж също се пише, но в това стихотворение се използват клишета откакто свят светува. За мен стихотворението може да има идея и да е поставено в определен жанр, но няма оригиналност. Като казвам "оригиналност" нямам впредвид да е дотолкова изрядно, че да се влюбиш още щом прочетеш първия ред, а просто тези клишета, които на всекиго са ясни и се използват всекидневно и монотомно от всички не правят стиха за предпочитане, затова за повечето "старши" в сайта той не им прави впечатление.
Към авторката: Ако наистина желаеш да се развиваш, научи се да понасяш и критика! В нея няма нищо лошо! Аз я получавам често и може би само критиката определя, че стихът ти е прочетен не един, а няколко пъти, защото за да посочиш кое не ти харесва, трябва да се обосновеш. Продължавай да пишеш, да се стараеш, да вникваш в коментарите били те и неприятни и ще видиш, ще имаш голям успех!
Весели празници!