15.12.2013 г., 15:41 ч.  

Идва Новата ... 

  Поезия » Любовна
505 0 8

        

         

           

          Отива си и тази ...

                      Идва Новата -

                           от многото назад ...

          Прегръщам си екстаза

                              ударил се в стена,

          оплискан с мъжки сълзи

                          и алвеоли от тъга ...

          Това ми последната донесе.

                                               А на теб?

          Не остави ли ти спомен

                или драскотинчица поне  

                                            в сърцето?   

          Не? Млада си, нехаеш!

          Или е сухоземна любовта ти! 

                 А аз сглобих те в цветен

          пъзел от очи, коси и смях,

                          с аромата ти ухаещ

          го полях и тъй вързах го

                    на възел в един чувал

          за под елхата - да намеря

                 дар донесен от съдбата! 

          И ще чакам онзи колега

                                          белобрад -

          дали ще дойде аз не знам,

                           макар че от малък

          той за мен е свят -

                              душата си искам

          отново да му дам,

              по него да ти я изпратя...

         

          Сега дали ще бъдеш там ...?

 

 

  

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пусни я! Нека си ходи старата година, отминала любов, изгубени надежди!
    Красив стих!
  • Стойностен стих! Оцених високо!
  • Красива, силна, нежна любов... в красив, силен, нежен стих!!!

    "Сега дали ще бъдеш там ...?"
    АМИН!!!

    Щастливи празници, Вальо!!!
  • Цветен пъзел, ухание на любовен копнеж...
    Емоционално!
  • Ето един нетрадиционен коледен стих, но много дълбок!
  • Много хубаво е!Дано имаш под елхата, желания от теб подарък!
  • Много ми хареса,поздравления!!!
  • Впечатляваща красота, истински стигащо до сърцето произведение!!!!!! БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Предложения
: ??:??