Кой до твоя дом долази?
Кой от злото ше ви пази?
Бяхте ли гостоприемни?
Имахте ли милост във сърцето?
Може да е бил красив и търсен принц,
може да е била принцеса...
А, може да е бил бродник изморен.
Болен, гладен, немощен...
Може да е било коте, или куче!
Отчаяно на входа ви да плаче!
Отворихте ли! Дадохте ли залче?
Този ден не е случаен!
Идва до дома ви гост незнаен
И носи възелче съдба.
Не винаги е за веселба.
Но, трябва да си го приемеш!
Кръста си от госта да поемеш!
Защото е правен за теб!
За радост, болест, или гнет!
Трябва да го пренесеш напред
с добро в сърцето и със милост!
Там някъде и твойто щастийце гнездо е свило.
© Маргарита Ангелова Всички права запазени