ИГРАЧИ
Губя винаги на покер,
събличам себе си
и се разголва същността ми до финала.
Загубилият плаща сметката
и се прибира у дома.
Каква любов така би оцеляла?
Печелиш винаги на покер,
отнасяш всичко мое
и след това на друга маса сядаш.
Какво богатство трупаш!
И колко много сълзи!
Повярвай, не от мен - от свойта алчност бягаш!
Сега друг някой като теб
печели винаги на покер,
загубилият се предава в участта човешка.
Но всички тези красоти
са кухи; празни са и дните,
нали? Не загубата, а победата е тежка!
© Надя Василева Всички права запазени
"Не загубата, а победата е тежка!" Истинно!!!
Много хубав стих!!!
Поздрав!