Една илюзия красива
се съблича.
Наистина
на истина прилича.
Смирено ляга
на вината във нозете.
Една вина
във тъмното ù свети -
ненацелувана, самотна
закъсняла,
привидно черна
и безумно бяла...
Една илюзия пияна
се съблича.
Наистина
на истина прилича...
© Веселка Стойнева Всички права запазени
Поздравление, Веселка! Оценявам много високо този прелестен и мъдър текст.