Има и такива дни
Има и такива дни -
събуждаш се и ти е ясно,
че нямаш време да грешиш,
бездействието е опасно...
Редят се дните в студ и зной...
А ставаме ли с тях по-мъдри?
Предизвикателства безброй
са делниците безразсъдни.
И няма време за тъга,
за съжаление и "вчера",
и утре пак ще е борба...
Кога покоя ще намерим?
А има и такива дни,
в които с топлина в сърцето
и с нежност сбъдваме мечти,
и са усмивките ни светли...
И поздравяваме света,
планирайки достойно утре,
заспали вечер с мисълта
да се събудим утре сутрин...
© Йорданка Цонева Всички права запазени