Има ли любов сред хората се питам
или само на думи е това.
Нещо ти запалва сърцето и угасва на мига.
Няма нищо вечно - колко вярно е това.
Човек днес обича, а утре мрази от дън душа.
Няма любов, само лични интереси -
каква грозна истина е това.
Човекът дава си сърцето, а после размисля
и си го прибира във гръдта.
Баналните слова за любовта
всеки от нас е чул поне веднъж.
А любовта - за нея не се говори,
а се чувства от дън душа.
© Пламена Райчева Всички права запазени