Има ли романтика в смъртта?
Има ли романтика в смъртта?
Аз знам, ще скочите мнозина
да защитите свойта правота,
че смъртта е ледената зима.
И в нея да не търсим топлина,
че упование във нея няма...
Но представете си, накрай света,
някъде, незнайно, само двама
прегърнати, два пламъка в нощта,
изгарящи във болката голяма,
как стапя се докрай свещта
и от никъде надежда няма...
А той, отпуснал погледа си ням
в прегръдката й тиха и любяща,
във сетния си миг не ще е сам!
Ще бъде с него Любовта искряща...
И помилван нежно, кротко ще заспи
с надеждите си топли, неразделни,
че жив ще бъде в нейните очи
и в мислите й вечни, безпределни...
============================
Подобен край за себе си копнея -
романтика в мечтата ми незрима...
И с глас на всяка смърт ще се изсмея!...
И мъртва ще е всяка подла зима...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Много, много хубаво...и тъжно...