Защо сонетът няма име?
Нима не е достоен стих,
а с цифри поетът окрасява
на рожбата си своя лик.
Нима, когато буквата последна
завърша с точката сега,
не създавам аз вълшебство
и думите си не ценя?
Някои пишем за любови,
мъки , трудности, беди,
но сонетът име няма
и незавършено стои.
Затова те "Мисъл" аз кръщавам
и с име, истински живот ти давам.
© Роксана Медичи Всички права запазени