16.08.2006 г., 20:45 ч.

Импресия III 

  Поезия
587 0 4

                                           
                                        Импресия III

                              Вали…Дъждът ми е досаден.

                              Отдавна ми омръзна да вали.

                              Дъждът, от хората окраден,

                              не шепне вече, а крещи.

 

                              Дъждът не ми е вече свой –

                              издадох тайната му без да питам.

                              И ромонът превърна се в порой –

                              човешките души сега помита.

 

                              Дъждът, като окрадено сърце,

                              е тъй самотен и раним.

                              Недей да плачеш толкова, небе –

                              сега е време да мълчим.

 

 

                                                          7.01.2003г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Днес Кумеца ми каза, че е прочел стихотворението с леки изменения в един форум. Порових се в моя архив и намерих вестника, в който е публикувано - в-к "Труд" от 10 февруари 2003 г. в рубриката "Млада муза" (излиза всеки понеделник). С тази информация искам да защитя авторството си.
  • Браво,Василена!
  • Много е хубаво!!! Поздрави!!!
  • продължаваш да възхищаваш с прекрасните си стихове
Предложения
: ??:??