Иницииране
Инициирането е начало.
Работа започната. Път нов,
Сега започнат, след подготовка
В мисълта – нов скромен, или
Път велик. Каниш се да свършиш
Нещо – вземи на тази работа
Началото, поискай ти от нея
За душата квант храна, надежда
За духа – на духа нов старт.
Да следи човек трябва да
Не е много лек живота негов.
Да не принизи духа
Е важно – да не изглежда в
Своите очи незначителен и дребен.
Работата и труда – само те
Са източник на дух – на самочувствие.
Имаш няколко минути, не казвай
Друг път ще започна – сега, сега
Започни, да знае твоето пространство,
Че ти имаш намерение –
Намерение неизменно. От себе си
Черпѝ ти вдъхновение. От
Делото вземи надежда.
Човекът – деятел, войн е той.
Войн стани, деятел, нека ти е
Трудно, нека ти е малко зле.
Утре венец ще придобиеш ти.
Венец на малък победител!
Площадка нова, увереност и
Самоувереност, погледа на войн,
На Орел, на млада силна мечка.
Силни думи нямаш, намери си,
Повтаряй ги. Научѝ думичката „пуджа“,
Потаряй често силните си думи.
Велес, слава, муладхарни хора,
Името свое, мое, - Лесничея.
Думи свои за славно повторение
Имай – те са твоя път, твоя дух.
Труд, работа, дело – други ценни
Думи намери, установѝ се – повтаряй
Често, медитирай, размишлявай.
Зле си ти някак си, без светлина.
Повторението на тез думи скромно
Започни – инициация са те и светлина.
Да ти се отвори някоя врата,
Да имаш път. Човек без път,
Без надежда, без самочувствие
Какво е? Нищо той без воля е!
Другите какво ще кажат.
Ако те хвалят без реалност,
Илюзия, лъжа това е.
Най-напред ти да се одобряваш
Трябва. Студената вода – студена тя е.
Знаеш ли обаче, че след обливане
Скромно, за миг, друг ти ставаш.
Яденето ако вземем, разреди го.
Да има радост твоето тяло,
Когато храната божествена приема.
Работѝ, труди се, слънцето в деня
Докато грее, доволен вечер ти
Да бъдеш трябва, че с полза,
И със съдържание, деня си
Ти изкарал. Денят е живот един.
Изживяш ли дни и нощи,
Както трябва, животът ти дърво,
Круша, осеяна със плодове
Ше бъде. Слава на Велес.
Слава, на деятеля, автора тук,
Що както пише, така прави.
Ура.
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени