26.01.2012 г., 19:27 ч.

Innamorato 

  Поезия » Любовна
603 0 0

Innamorato


И танц на старици, и страст от Содом,
мъртви бекасини - трупове на светлите ми дни.
Бях стар, бях труп на топола,
кървави сълзи, тютюн и пот.
Кости, плът и чума,
мърша от изгубени молитви.
Викове страдални, гняв и суета.
Ласки от кървава остриета.
Пукот на камшици.
Оргиите спряха
и небето люто, черно се разтвори.
От шията на лебед слезе -
привлекателна и уязвима.  
Косите ти - черни, паднал ангел.
Гласът ти - камбанен звън сред безбожната пустиня, 
кожата ти - позлатена, 
нозете - бели, тихи,
въздишката ти - плаха.
Тялото - светиня.
Гонех те - с плътта си да те скрия,
болезнен кварц да стана в очите ти,
да пия сълзи.
Нямаш място в Долната земя.
Така е всяка вечер след като заспя.
Докато заспя.

 

 

© Борислав Соколов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??