Пуснеш стих или пък проза
като гълъб в ,,Откровения'',
искаш, макар и малка доза
да получи одобрения!
Нека критика да има,
нека, тя е здравословна,
но не убийствено-ранима,
но не хаплива и отровна!
Кротък си, смирен и тих,
но тежест има твоЙта теза,
погали ли те Иржи в стих,
че тя е майка ни Тереза!
Посветено на поетесата Ирина Филипова
© Исмаил Али Всички права запазени