Искам
Искам да те гледам във очите
и в твоя свят да ме отвличат,
искам всеки път да мъркаш сладко
щом докосна те дори за кратко.
Искам те когато си щастлив
и грееш със усмивка - жив,
искам те когато си вбесен,
когато си глупак втрещен,
влуден, заслепен, грешен, заблуден,
когато глупости говориш,
когато със себе си се бориш
и безсмислено отново спориш.
Искам те, когато си досаден,
искам те, когато си забавен,
искам те когато пак си изморен,
искам те красив, ужасен, грозен,
искам те макар и сложен,
дори и отвращаващ, дори и изхабен.
Искам нагло във лицето ти да изкрещя,
че искам до тебе аз да спя.
Искам тъпия страх в теб да залича,
искам в деня ти сив аз да се отлича.
Искам да ме видиш,
а не само да ме гледаш,
да спреш да спориш
и само да говориш.
Искам за мен да се бориш,
искам да ме догониш,
да ме спреш и да ме молиш,
не със мен да тръгнеш,
а да ме обърнеш
и с теб да тръгна по нов незнаен път,
а не да млъкна за пореден път,
приемайки, че ти си такъв
и искам повече от това, което можеш да дадеш,
но ще станеш
и когато ме загубиш
ще се върнеш.
© Bilyana Dragulova Всички права запазени