Търсиш си муза, търсиш идея,
лъч светлина, трепет поне,
искаш да викнеш силно”копнея”,
искаш да блъска пусто сърце!
Сива апатия и мънички хора,
няма надежда, животът е клет,
не мога със себе си вечно да споря,
светът е тъй жалък, светът е проклет!
Не можеш да страдаш, няма причина,
страдалецът е черен, а ти си само сив,
емоция искаш, макар малка да има
жадуваш за миг и ти да си жив!
© Димитър Кожухаров Всички права запазени