"Искам" и "Не трябва"
Ръцете ни едни от други са белязани
и още търсят се и искат да се срещнат,
не се забравят думите, които сме си казали,
и искат да се слеят устните горещи...
Но между искам и не трябва разлика има,
Затова решихме разумно да я отчетем
И какво, че ме обичаш – не трябва да ме имаш
и просто един от друг да се отречем...
Но нито ръцете, нито устните се примириха с това
и всяка нощ се срещаха и галеха на сън,
а покой до ден днешен не ни дава мисълта
и с надеждата да се видим се разхождаме вън..
И дори и да изтрихме всички снимки наши,
спомените в паметта ни запечатани стоят,
и на всеки празник като вдигнем чаши,
търсещите ни се очи - сълзят...
И дори и повече да не се видим и целуваме,
никога няма да свърши това между нас,
когато всяка нощ сме заедно и се сънуваме,
когато будим се с тъга примесена с виновна страст...
Научих, че сърцето и тялото могат да наказват,
и пред тази болка, сам предпочиташ да умреш,
ако бил си на кръстопът между "искам" и "не трябва"
и разумно опиташ се, второто да избереш!
08.07.2016
© Радослава Михайлова Всички права запазени