Искаш ли ме -
днес - объркана и наранена,
утре - романтично вдъхновена?...
Искаш ли ме -
в часовете закачлива и щастлива,
или в миговете - мълчалива и свенлива?
Искаш ли ме всеки ден?
Искаш ли да знаеш повече за мен?
Искаш ли
сълзите ми да пиеш,
а после в нежността ми
да се скриеш?...
Искаш ли
да потъваш в тъмното на очите ми
и без да мислиш
да полетиш с мечтите ми?...
Искаш ли
да усетиш дивото в мен
и с любов да бъдеш победен?
Искаш ли ме -
мен, самата, не измислената,
не мечтата?...
Ти си толкова различен -
фин и нежен, "естетичен",
твоят свят е подреден -
намери ли място за мен?
Искаш ли ме... още?!
© Ани Атанасова Всички права запазени