На покрива на Баб-и- Али
сервират ни чая!
Вълшебен сън ли е, или
намираме се в рая?
Мостовете-ръце опират
на двата континента
и с молитвите пулсира
сърцето на Ориента!
Рисуват чайките в простора
над Босфора и Златен рог.
Гъмжат мравуняци от хора,
помилвани от своя Бог!
А долу, там, на тротоара
в очакване на две-три лири
момчета пеят със китара,
момиченце с дайрето свири!
© Исмаил Али Всички права запазени