ИСТИНАТА, коронована от власти
съвсем не е за събраните всички.
Към нея вървят много подгласни,
вдъхновени от терзания лишни.
Тя, е често невидима, неразпозната,
но с перфектна инструкция аплодирана.
Стоящи... незрящи пред огледалата,
сетивата приемат я, апетитно сервирана.
Тишината винаги улавя я лесно
на своето безмълвно ниво,
така, че докосната повсеместно
отсята е плявата от истинското зърно.
Истината е с мелодично звучене
прикрита от факти, невидяна с очи.
Божествена формула на своето време
и всеки прилага я, както сам прецени.
© Валя Сотирова Всички права запазени