И ако имам много да разкажа
какво навярно се е случило
и как издухан е паважът
от нищото, което е получено,
тогава ще покажа примери
как можем да държим на думите
и да заставаме зад името
когато сме прогонили и чумата,
защото за да кажат, че си истински
ти трябва винаги да бъдеш себе си
и щом е съвестта ти чиста
на хората ще си потребен,
не стигай никога до крайности,
с природата бъди в хармония
и да изпратиш някого на майната,
за да сътвориш симфония,
е сякаш ключа да намериш
към пълнота в намерения смисъл
и "с факела на нова вера"
ти себе си отново си орисал,
тогава може би си татуирал
сияещи звезди в душата
и ако имаш свободата да избираш,
това е най-голямата отплата.
© Димитър Станчев Всички права запазени
ти трябва винаги да бъдеш себе си" - Ето тук става изкривяването. Ако всеки каже какво си мисли, че значи това, ще се види колко деформирано е понятието "истински" "да бъдеш себе си"
Много добри въпроси повдигаш. Благодаря ти