Историята вече се подменя.
Кастро се възнесе в небесата.
Неделя свърши, идва понеделник,
а Бойко, все е фигура позната.
Историята търси перспектива.
Грешките зачерква и оправя.
В България, тя зимен сън заспива
и все на чудесата се надява.
Богатите мечтаят си за слава.
Бедните за хубава заплата.
На първите, историята дава,
за вторите обаче е заплаха.
Въпросът като пика се забива:
Какво ще ни дадеш от жълти страници?
Мошениците виждат перспектива,
нормалните приготвят свойте раници.
Летищата се пълнят с нови хора.
България пустинно опустява.
Историята пак ще проговори,
за някаква загиваща държава....
© Валентин Йорданов Всички права запазени