31.07.2024 г., 7:31 ч.

Из неизказаната реч на един политик 

  Поезия » Гражданска, Пародии
99 0 2

 

Усмивката ми крие зъби на акула

а иначе е... много добродушна...

По интелект съм си голяма нула,

но иначе речта ми е научна...

 

Корупцията е второто ми аз,

продавам евтино... нали народът плаща...

И по съм хлъзгав и от свинска мас,

законът а познай, къде ме хваща...

 

Добре ми е, навсякъде съм ВИП,

и ябълки красиви си похапвам...

Разбираш, че съм Адски готин тип,

макар и публично да се нааквам...

 

Но винаги съм чист, като тефлон,

оаканото други все ми бършат...

Работя там, във публичния дом,

със жълтите павета и воня на мърша...

 

Ти ме избра, сега ще ме търпиш,

а кой съм точно - всички сме еднакви!...

Във всеки там лицето ми ти виж,

и всеки път избираш мен, това са факти!...

 

Е, айде, толкова от мене днес,

на политическа ламя глава съм анонимна,

а ти избира, вярвай във морал и чест,

наивнико, съзиращ светлото... в завеса димна...

 

12.09.2022.

 

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси за забавния коментар, Ина.
  • "Къде е тази корупция? Никой нищо не ми е предложил..." - каза изкуственият интелект
Предложения
: ??:??