Страшно маце по улицата крачи -
хем висока, хем на токчета, хем руса.
Джуките надула, със ботоксче, значи
и не може нищо, вярвай, да ù куца.
Чак гащите се виждат - къса ù полата,
след нея цъкат бабички разни.
А тя размята си гордо косата
и врътка енергично главата си празна.
В чантата книжка на Паулу Коелю -
нали е модерно да се чете.
И тънка цигарка в ръката си взела -
да имаше мъничко класа в нея поне.
И взе да говори - майчице свята!
То изказ, то богатство на езика!
И отгоре на всичко дъвка си мляска в устата -
осанката мила, ти е "велика"!
****
Седя и я гледам и в потрес се питам -
аз ли съм зле или светът изтрещява?
Мъжете след тая синхронно залитат!
Всички активно май затъпяват!
© Някоя Всички права запазени