Избори са! Време на промени,
на алъш-вериш и дивиденти.
Аз ще дам на тебе, ти на мене,
нищо, че се водим опоненти.
Главната ни цел е за момента
баламите пак да изработим
и да се наместим в парламента,
за да бъдем сити доживотно.
Там раздават на корем кюфтета.
Има и екскурзии в чужбина.
Само ще се правим, че работим
и така мандатът ни ще мине.
Малко речи, тук-таме дебати,
вечер ще ни дават в новините.
Вече сме готови депутати,
после в някой борд или комисия.
Имали сме били досиета...
Айде стига тъпи компромати!
И от съд ще ни спаси имунитета!
Ще платим на куцо и сакато,
ще излъжем няколко селяка,
после ще се возим в мерцедеси.
Рим, Париж и Токио ни чакат...
Що не се гласува с есемеси?...
© Нели Вангелова Всички права запазени
все народът ще гладува...