Аз не вярвам на Бербатов,
а от Боби съм в потрес!
Но се шмугнах в ЕнДеКаТо
на поредния конгрес.
Там, поседнах като зрител
на скамейките отзад.
Като стар играч - любител
да погледам маскарад.
Взех да люпя едри семки
и да слушам новини:
Наши, ганьовски проблеми
от гори и равнини.
Слушах - всички делегати,
родни футболни дейци.
От едно - прекрасно лято
национали и звезди.
В миг си спомних тази чета
и великият треньор!
Наште български момчета
бяха истински отбор:
Ицо, Данчо, Боби, Трифон,
Наско, Краси и Емил!
Как - на немците те скриха
топката с игра и стил!
Боби - как спасява дузпи,
не една, а три подред!
Как с контузен ляв адуктор
ни класираше напред!
Спомних също и Бербатов
по терените у нас.
Как с петичка, във Юнайтед
на Роналдо даде пас!
Как в дружината на Селтик
Стенли беше капитан!
А пък Марто - във Атлетик
бе най-бързият таран…
Слушах бившите партньори,
футболисти, големци.
Топ играчи - рекордьори
споделили с нас мечти.
Но за жалост чух нападки,
обвинения в провал.
Наште - славни бюрократи
се замерваха със кал!
Те се тупкаха в гърдите -
кой от тях е по-ербап.
Те ми паднаха в очите!
С мен си правеха майтап!
Не изчаках, а си тръгнах.
Нямах никакъв мерак.
Даже пръста си не мръднах
да гласувам за бардак!
Юри
Йовев
Ноември
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Това ще ни остане като голям успех във футбола.
А иначе - една и също, както навсякъде в държавата - бардак! 😀