ИЗБУРИ?!
Братя мили уткрувенци,
дайти по ино ушенци
да ви кажа тиху, скришну,
кой съ крий пуд наш`тъ вишна!
Слушъм - снощи на мигданя
силну бие барабаня
и си рекуф - тук ша ставъ
виселба, бънкет тъдявъ!
Без Фиданка са ни почвъ,
инак дъъъългу съ пруточвъ!
Кът му седна нъ суфрата,
рабути ми тъй устата,
чи исчезвът мигум сички
пълни чаши и панички.
Да, мъ не - ни е тъкавъ
тъз мигданскъ селскъ врявъ.
Избури нъли щъ имъ -
къндидати - диветима!
Къндидатка Юлиянъ
да приказвъ съ зъфанъ
Ама секи знай у селу
кък съ люби с младий Велу,
кък жинатъ срама няма,
чи е с двайс годин гулямъ,
чи си има двамъ сина,
кату негу нъ гудини.
Ния селяни сми умни,
па сми достъ сладкудумни,
къту викнафми пу нея,
същий вихър я утвея!
Ха бре, ууу бре, викъ секи
и нъ бой налитът веки!
Юлиянъ зе дъ бягъ
прид нъроднътъ туягъ.
С Велу найдохъ съ скришну
в тъмнуту пуд наш`тъ вишна.
Селяни, аку сти тукъ,
вижти кък съ гази лукъ!
Имами си вечи кмет,
с три мъндата занъпред!
Други къндидат ни щеми!
Хъ да черпи дор е времи!
© Теменужка Маринова Всички права запазени
Ха наздраве, Фиданке!