И ти ще се изплъзнеш!
Ще трещи след тебе ехото
в пастта господня!
Ще ми протягаш длани,
да спасиш във потни пръсти
късче плодородие!
Ще бъде само миг и две очи
ще се опитат да съборят рая
на утвърден многогодишен труд;
да ме изкоренят, да ме подпалят,
да ме зашеметят във водовърт
след който аз, по чудо оцеляла,
да бъда пак сама и насред път
а ти – пореден посетител в рая ми.
© Павлина Гатева Всички права запазени