Толкова думи, издухани
от вятъра на неразбиране,
от тебе и мене просмукани
с некомпромисното събиране.
Толкова жестове, дадени
за музи на уморени поети.
Присадки. Хибридно извадени
от прекопаване между редовете.
Толкова време съвместие,
загубено в смешни причини,
които не искаха съответствие,
а само предимството да се разминат.
© Ниела Вон Всички права запазени
завързан с лико от непознаване
все чакам пролетни птички
да изкълват напъпило претворяване
а мъзгата спечено машинно масло
тече от вън на вътре
вятър в къдрици прокарва сукно
и ръката студена под коприната тръпне
почвата песъклива ненаторена с трупове
аз там наприхванал ще умра
захранка за теб да бъда утре
и в калемите ми очни
...да цъфнеш
...жена