26.12.2009 г., 12:15 ч.

Изкуството да оцеляваш 

  Поезия » Гражданска
1128 0 1

Погребах поредния приятел в съзнанието си,
отпратих го.
Видях облекчението от приключилия безсмислен разговор.
Изстисках най-добрите ни спомени,
звучаха като стих за некролог.
Всеки път се самоубивам, когато съм фалшив
и стигам дъното на собственото си падение.
Ставам, изтупвам се от моето презрение.
Все пак съм жив и той в добро здраве
може някой ден да се обади...

 и да бъдем истински.

© Красимир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки път се самоубивам, когато съм фалшив.

    Ужасно вярно е това, много истински стих!
Предложения
: ??:??