ИЗЛЕЗНАХ НА ДАЛАВЕРА…
Излезнах на супер далавера,
купих си чисто нова гарсониера –
там на двайстия етаж
до магазини “Бриколаж”…
Продадох си нивите, лозята,
къщата на село с липите и асмата…
Сега ще слагам сателит –
готвят манджи по канала с апетит…
Гледам и турист-травел
между стените на бетонния панел…
А пък модисти леле-мале –
акъла все са ми вземале:
то са шапки, флинтифлюшки,
голи гърбове, прашки и ботушки!...
Айде много да не ви говора,
че токът спря и заседнах в асансьора…
Пеша ще слезна аз за хлебче меко,
за едно яйце и кофичка с млеко…
Не стигат паричките за масълцето краве,
айде вие останете си със здраве…
Ще почерпя за гарсониерата в моя чест,
когато се пенсионирам на шейсет и шест!...
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени