Излишните най са скъпи -
гневни, любящи и грешни.
Търсят някой да закърпи
раните: вчерашни и днешни.
Излишните са винаги сами,
без сянка сутрин се будят.
Думите им са като ками -
сладят и горчиво съдят
Но това не ме отказва
да избера моя излишен.
За него всичко се погазва,
забравя се всеки предишен.
© Нели Асенова Всички права запазени