9.09.2023 г., 13:44 ч.

Излъгана любов 

  Поезия » Любовна
223 0 0

Излъгана любов

Душата от лъжите ти боли!
Простих безбройните ти изневери,
ала не спря сърцето да кърви!
Покой то търси нейде да намери!

За мене болка  беше любовта!
Повтаряше ми колко ме обичаш,
а всъщност всичко е било лъжа!
Дори когато „мили“ ме наричаш

не си го мислела, сега го знам!
Ти просто си играла свойта роля.
Вярвах ти, а всъщност бил съм сам!
И за любовта ти няма да се моля!

Ще мине време, ти ще разбереш,
че този който истински обича
веднъж когато ти го предадеш
той втори път в любов не ти сне врича!

За мене филмът свърши, и сега
за тебе ще остане само краят!
Но няма с нас да свърши любовта!
Какво ще стане с мен и теб не зная!

Със друг ще бъдеш може би! Нали?
И аз напред ще продължа със друга!
Обичаш ли го, ти не го лъжи!
Дори ако му станеш и съпруга!

Затвори се вратата тук при мен!
До днес каквото е било-било е!
Животът продължава всеки ден!
А миналото? Всъщност то какво е?

Полъх от отминалите дни!
Една любов потънала в безкрая!
Всеки своя път ще продължи!
Щастливи ли ще сме? Това не зная!

06.09.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??