Измамни са очите ти -
измамен образ във нощта.
Измамни са ръцете ти -
докосваш други с тях сега.
Измамно е лицето ти,
омазано със скъпи мазила...
Неверието го е сбръчкало
и нямаш истинска душа.
Когато от живота ми опита
и неверна ме лъжеш с устни,
напоени с медна пита
и караш ме да се отпусна
(за друг си мислиш...
... Ех, жена!...)
© Иван Всички права запазени
Дреме ти...Нали те кара да се отпуснеш.