„Изпиране”
Старт!
След старта – тишина.
Напрежение полазва.
Шшшшшшшшшшшш –
вода на струи ме облива.
До глезените, до колената,
до лактите, а после устните достига.
Вкусът горчив ме обладава
и пяната започна да извира.
Пауза.
Страхът пристъпва бавно, бавно,
и изведнъж... лек полъх,
светът започна да се преобръща.
Паника и ужас,
очите са препълни...
И... пак почивка,
след нея водоврът...
Нивото спада,
поемам дъх,
страхът ме дразнещо замая,
май няма да умра...
Изненада –
вихрушка яростна ме връхлетя.
Опитвам се да дишам,
но непосилно е
сред вятър, пяна и мъгла.
Смъртта е близо,
започвам да я подушвам...
За жалост не –
захапан аз бях мощно
от центрофуга
на пералнята живот.
05.01.2006 г.
© Балрог Всички права запазени