Имам алергия
към тебе, любов
В капката кръв
(за изследване)
е притаен
библейски въпрос:
- За колко сребърника
ме предаде, любов?!
Целувката по челото ми
пари от спомен за страст,
а в очите ти тежко пулсира
сърцето на враг…
и косите ти светят
с нишките на последния грях…
Защо ръцете ти пеят
с треморен писък?! От страх?!
И не шляпай след мене в калта!
- Боли ме!
- Така ли?!
- Ще ме обикнеш!
- Едва ли!...
... И не мъкни този кръст
толкова театрално!
- Ще се влюбиш отново!
- Обещавам! Евентуално!
... Не искам
потокът от лава
пак да ме повлече…
Опровергах житейската теза,
че там, където е текло
пак ще тече…
Имам и резултат. С анамнеза:
Несъвместима съм
с тебе, любов!
... иначе мълвата говори,
че си частица от Душата на Бог!
…тогава защо?!...
защо сърцето ми е
и стръв, и залог…
а в калта няма бисери...
още по-малко пък брод(!)
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени
.............
Благодаря,
veesii70 (Веселка Стойнева)
почти не съмсе спирала тук