Извѝ се снèжна фъртỳна,
зап`я и - небèснострỳнна -
вълшèбни звỳци засвѝри!
Дървèтата-богатѝри -
велѝчественоспокòйни,
подèха звỳците с клòни!
Небè и лèс забучàха!
Парцàли снèжни застлàха
и х`ълмове, и долѝща,
и пòкриви, и плетѝща!
Но скòро бỳрята сèкна,
в небèто сл`ънцето пèкна
и прѝпнаха малчугàни
наврèд по бèли поляни!
© Стоян Минев Всички права запазени