Господ е във семената,
дето никнат от земята.
Господ е и във небето,
там, където, там, където...
Той отново ме намира
и в дъжда Си ме прибира.
Радва ли се, или плаче?
Що ли значи, що ли значи...
Господ гледа ме с очите
на жена и ме обича.
Господ е и туй, което
е детето, е детето...
Но защо светът се мъчи?
Господ е и в мисълта, че
там, след края на въпроса,
няма Господ, няма Господ...
Няма как да разгадая.
Но съм Нему благодарен,
на душата висинето,
там, където, там, където...
© Валентин Евстатиев Всички права запазени