Извор
Ти питаш ме защо съм жаден.
Защото сухо съм живял
във свят, от хората попарен,
в дълбок безсмислен карнавал.
Защо аз пия толко' жадно?
Представяш ли си някой ден,
че извора ми ще пресъхне,
дълбоко вътре във мен.
А вдъхновението ще секне,
скръстило ръце
и ехото му ще отекне
в изпразненото ми сърце.
© Борис Борисов Всички права запазени