Имам аз една жажда,
но не телесна, а духовна,
да спре бездуховност да се насажда,
извисена да бъде душата народна.
И туй е жажда за идеал,
за пролет, правда и лъчи,
събуди се, български дух заспал,
недей вече мълчи!
© Георги Всички права запазени