Жана
Съвсем си бяла
цяла
и чакаш във нощта,
поспряла
под звездите,
да дойда вече
аз – далечен
и още непознат.
Невечен хлад е –
вече
април превръща се
във май
и топла е нощта,
ти – бяла
цяла
ме чакаш още
и не спиш…
© Стефан Всички права запазени